Over ons

Over Hengelsportvereniging "De Leede"

Hengelsportvereniging "De Leede", van oorsprong een 'bootjesvereniging', is vernoemd naar het water dat grenst aan het dorp Warmond; de Warmonder Leede. Een prachtig water dat evenwijdig loopt aan de Dorpsstraat en met name op het Eiland Koudenhoorn goed te bereiken is. Niet voor niets wordt daar het jaarlijkse Clubkampioenschap vervist.

Naast de Warmonder Leede huurt Hengelsportvereniging "De Leede" de visrechten van een groot aantal wateren in de gemeente Teylingen en de gemeente Oegstgeest.

De vereniging heeft momenteel zo'n 2450 leden, waarvan ruim 220 jeugdleden. Het grootste deel van de leden is afkomstig uit de gemeente Teylingen. 

Hengelsportvereniging "De Leede" is opgericht op 15 september 1948 en goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van
13 augustus 1966. En ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40445165.Hengelsportvereniging "De Leede" is aangesloten bij:
Sportvisserij Nederland,
Sportvisserij MidWest Nederland en
• Visstandbeheercommissie Rijnlands Boezem

Jaarlijks organiseert de sportcommissie van de vereniging een groot aantal wedstrijden die van oudsher voornamelijk uit bootjes worden vervist. Omdat de laatste jaren de ligplaatsen in Warmond schaars worden en er zich minder booteigenaren onder onze leden bevinden, is het wedstrijdprogramma van onze vereniging uitgebreid met een aantal kantwedstrijden. Een deel van deze wedstrijden wordt georganiseerd in samenwerking met buurvereniging de Sikkens Hengelsport Vereniging.

Begin 2001 is de jeugdafdeling van de vereniging opgericht. Al ruim 10 jaar biedt de jeugdcommissie de jeugdige sportvissers uit de regio een uitgebreid jaarprogramma met uiteenlopende activiteiten aan. Een team van jeugdbegeleiders organiseert cursussen en praktijkdagen voor beginnende en ervaren jeugdvissers, natuurlijk wedstrijden maar ook speciale activiteiten als een uitgaansdag of jeugdviskamp.